Žitelji Banatskog Karlovca u petak, 27. aprila u Domu kulture imali su čast da gledaju premijeru komedije „SRPSKO –AFRIČKA ŠLjIVA“ u izvođenju Amaterskog pozorišta „PROZOR“ iz Vršca.

Tekst je napisala prof. Miroslava Kućančanin koja je takođe i režiser ove predstave.

- Glumci, a posebno ja koja sam napisala ovu komediju, veoma smo zadovoljni reakcijama publike koja je sve vreme burnim smehom oduševljavala nas na sceni i doprinela da ovo delo izvedemo najbolje što umemo. Ovakvu publiku poželeli bi svi glumci. Zbog tolikog smeha morali smo često da zaustavimo na kratko tekst da bi se čulo šta govorimo na sceni, rekla je prof. Miroslava Kućančanin.

Ona je do sada napisala par komedija koje su izvedene u pozorištima i smatra da će se ova najnovija dopasti publici širom Srbije, obzirom da je dotakla aktuelnu temu, slab natalitet u zemlji i „dala rešenje“ kako da se ovo stanje prevaziđe.

- Srbi su pametni ljudi, snalažljivi i neće dozvoliti da nas bude „ispod jedne šljive“. Poruka ovog teksta je da je Srbin ponosan, veliki patriota i da imamo veliko blago u našoj zemlji, a to je i srpska šljiva. Volimo sve što je naše i borićemo se na sve načine radi povećanja nataliteta u zemlji. Nadam se da će publika širom Srbije zavoleti ovu komediju i da ćemo je izvoditi po mnogim mestima naše lepe zemlje, izjavila je prof. Miroslava Kućančanin.