U okviru projekta "Deinstitucionalizacija kroz zaštićeno stanovanje", koji sprovodi SBPB "dr Slavoljub Bakalović" Vršac, danas je u prostorijama Centra za mentalno zdravlje Vršac održana kulinarska radionica kao jedan od koraka ka osposobljavanju korisnika za samostalni život u Kući zaštićenog stanovanja.

Opširnije...

Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti "Dr Slavoljub Bakalović", zahvaljujući donaciji Evropske unije, kroz projekat prekogranične saradnje „Poboljšanje zdravstvene nege u neurologiji i psihijatriji – duži život“ („Improvement of health care in neurology and psychiatry – longer life“) i donacijama Autonomne Pokrajine Vojvodine, sada ima savremeni Dijanostički centar.

Opširnije...

U Centru za mentalno zdravlje, 14. juna, održan je okrugli sto sa temom "Zapošljivost osoba sa mentalnim smetnjama" u organizaciji Caritas Srbije, u okviru projekta „HUMAN RIGHTS PROMENE-HUMAN RIGHTS PROmotion in MEntal health NEtworks“.

Opširnije...

Korisnici CMZ-a su danas, u sklopu redovne likovne radionice posetili Apoteku na stepenicama Gradskog muzeja Vršac, gde su se upoznali sa istorijatom apotekarstva u Vršcu i razgledali nedavno otvorenu prirodnjačku postavku, svrstanu među najstarije i najbogatije u Srbiji.

Opširnije...

Poštovani sugradjani,

pozivamo Vas da sutra, povodom Dana žena, u periodu od 8 do 13h posetite naš štand na uglu Feliksa Milekera i Sterijine ulice (preko puta banke Intesa) i kupovinom cvetnih aranžmana, nastalih u procesu radne terapije, pomognete naše korisnike.

Amatersko pozorište „PROZOR“ 25.05.2018. gostovalo je u NARODNOM POZORIŠTU „TOŠA JOVANOVIĆ“ u Zrenjaninu i oduševilo publiku. Uz aplauz koji su dobijali glumci , publika je i glasno pevala uživajući u ovoj komediji , uz uzvike „bravo“.

Opširnije...

Udruženje za unapređenje mentalnog zdravlja „DUŠEVNA OAZA“ i Centar za mentalno zdravlje organizovli su i ove godine za svoje članove – korisnike TURNIR U BILIJARU u okviru redovne terapeutske aktivnosti nazvane SPORTSKI ČETVRTAK.

Opširnije...

Udruženje za unapređenje mentalnog zdravlja „DUŠEVNA OAZA“ i Centar za mentalno zdravlje organizovli su i ove godine za svoje članove – korisnike TURNIR U STONOM FUDBALU u okviru redovne terapeutske aktivnosti nazvane SPORTSKI ČETVRTAK.

Opširnije...

U cilju prevencije i zašite mentalnog zdravlja dece i omladine, kao i unapređenja nivoa svesti građana u lokalnoj zajednici Udruženje za unapređenje mentalnog zdravlja "Duševna Oaza" i Centar za mentalno zdravlje Vršac prezentovali su učenicima i profesorima svoje aktivnosti i novine u lečenju mentalnih poremećaja.

Opširnije...

Udruženje za unapređenje mentalnog zdravlja "Duševna Oaza" i Centar za mentalno zdravlje Vršac, u cilju prevencije i zašite mentalnog zdravlja dece i omladine, kao i unapređenja nivoa svesti građana u lokalnoj zajednici, prezentovali su učenicima i profesorima svoje aktivnosti i novine u lečenju mentalnih poremećaja.

Opširnije...

Radovi pacijenata